Tuesday, April 23, 2024

Röstsai pesto ja juustuga

  See roog on hea valik nii hommikusöögiks kui ka õhtuseks snäkiks.


Koostisosad:

  • 4 viilu saia, olgu see siis valge, täistera või gluteenivaba.
  • 2 muna, mis aitavad saial krõbeda kooriku tekitada.
  • 75 g juustu, riivitud.
  • peotäis kirsstomateid, viilutatud õhukesteks viiludeks.
  • 2-3 tl pestot

Valmistamine:

  1. Alustuseks klopi muna lahti ja sega hulka pesto. See annab saiale mõnusa maitse ja aitab viiludel ahjus mõnusalt krõbedaks küpseda.
  2. Seejärel kasta saiaviilud munasegusse, veendudes, et kumbki pool oleks korralikult kaetud.Prae saiaviilud kergelt pannil, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid. 
  3. Aseta praetud saiaviilud ahjuvormi, lao peale tomativiilud ja kata riivjuustuga, küpseta 200°C juures umbes 10 minutit. Võib ka samal pannil teha, kuumus maha keerata ja kaas peale, siis juust saab sulada.
  4. Serveeri soojalt, piserda veel veidi pestot peale, et lisada värskust.




























No comments:

Post a Comment