- Mu uus lemmiksaade on nüüd Joel Ostrati Suur õhtusöök. Esimene külaline oli Tõnis Niinemets ja tema menüü oli selline, mis tekitas soovi koheselt proovida. Eelroaks oli kõrvitsapüreesupp ja see tuli mul väga maitsev ja isegi Liisu sõi, kuigi ma miskipärast arvasin, et ta ei söö kõrvitsapüreesuppi. Peekon mul väga ei õnnestunud ja natuke kõrbes ära, kuid sellest väga hullu polnud. Supi kõrvale sobis nii hästi isetehtud krõps, mida on ülilihtne teha.
- 500 g kõrvitsat
- 1 suurem kartul
- 2 porgandit
- 1 küüslauguküüs
- 750 ml Food Studio köögiviljapuljongit
- 1 dl vahukoort (35%)
- Santa Maria muskaatpähklit riivituna
- pipar
- meresool
- jahvatatud ingver
- jahvatatud paprika
- toorsuitsupeekoniribad
- maitserohelist(kasutasin käharpeterselli)
Köögiviljad tükeldada ja pruunistada õlis. Lisada puljong ja keeta keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed. Püreestada saumikseriga ühtlaselt. Lisada maitseained ja rõõskkoor ning lasta hetkeks keema. Maitsestada.
Peekon küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20 min, et muutuks hästi krõbedak. Jahutada ning lasta seista köögipaberil. Purustada peekon peeneks puruks ja serveerimsiel raputada supi peale
- Krõps:
- 1,5 spl õunaäädikat
- 2 spl jahu
- 100 ml vett
- maitse järgi soola
- 1 spl toiduõli
- seesamiseemned (puista peale)
Vispelda kõik komponendid omavahel läbi ja määri küpsetuspaberile nii õhukese kihina, kui suudad (augud võivad olla sees, küpseb ikka kokku). Küpseta 180° C ca 7-10 min. Lase jahtuda, rebi lohakalt katki ja serveeri supi kõrvale.
No comments:
Post a Comment