Sunday, October 6, 2019

Krõbedad pelmeenid

Isetehtud pelmeenid ja vareenikud on maitsvad ning nende valmistamine on mõnus seltskonnategevus. Suvel tegime Mardi juures koos seenepelmeene, mis võttis palju aega, aga tulemus oli super ja see tegevus iseenesest on nauditav. Seekord tegime koos Dagmariga samuti seenepalmeene, aga täidis oli veidi teine. Täidist peab korralikult maitsestama, sest meil tuli täidis veidikene mage, oleks võinud veidi maitsekam olla. Pelmeenivormiga on kindlasti ka väga mugav, aga sellist asjandust mul veel pole.

Kogus: 32 pelmeeni

Tainas:
215 g nisujahu
0,5 tl soola
120 ml külma vett

Täidis:
2 sl õli
400 g peeneks hakitud šampinjone 
1 tl soola
50 g värsket spinatit
1 kuhjaga sl peeneks hakitud värsket punast tšillit koos seemnetega

Valmistamine:
Sega jahu soola ja veega läbi. Vormi tainapäts ja sõtku seda paar minutit. Kata köögirätikuga ja lase 10-15 minutit seista.
Täidise jaoks vala kuumale pannile õli. Lisa peeneks hakitud seened ja sool. Prae mõned minutid, kuni seentest on enamus vedelikust välja tulnud ja ära aurustunud. Lisa hakitud spinat ja tšilli ninbg prae veel veidi. Maitse ja kui vaja, lisa soola.
Tainas rullida õhukeseks. Mina kasutasin klaasi ja vajutasin ümmargused kettad, täitsin need täidisega ja kahvliga vajutasin ääred kinni.

 Praadida tuleb neid umbes 3-4 minutit. Serveerida hapukoore või kodujuustuga.






No comments:

Post a Comment