Sunday, October 6, 2019

Sidrunikeeks jäätisega


  • Anniki nõukaaja õhtusöögil pakkus ta meile maitsvat keeksi ja ning mõtlesin, miks ma ise nii harva keeksi teen. Üldiselt meeldivad mulle igasugu sidrunikoogid ja sidruniga seonduvad magustoidud. Joel Ostradi õhtusöögisaates tehtigi sidrunikeeksi, mille ma siis järgi tegin ja täitsa õnnestus. Ja see jäätis...nii maitsev....ja nii lihtne. Lihtsates asjades peitub võlu.


  • Keeks:

  • 125 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 0,25 dl piima
  • 2 sidruni mahl ja riivitud koor 

  • Vahustada või suhkruga ja lisada ükshaaval munad.Lisada piim ning seejärel omavahel segatud teised koostisosad. Valada segu keeksivormi ja küpsetada 160 kraadi juures umbes 40 minutit. 

  • Jäätis: 

  • 6 dl vahukoort (35%)
  • 1purk kondenspiima
  • sorts kalvadost
  • 3 spl mooniseemneid
  • riivitud sidrunikoor

  • Vahustada vahukoor, lisada mooniseemned, riivitud sidrunikoor, kalvadost maitse järgi ja kondenspiim. Valada segu vormi ja aseta sügavkülma umbes 3-4 tunniks.
  • Serveerida koos ahjusooja keeksiga, juurde lisada näiteks vaarikaid.

No comments:

Post a Comment