Pastasalat on hea variant nii lõuna-kui ka õhtusöögiks. Tervislikud köögiviljad, valgurikkad oad ja Kreeka jogurt. Tulemus on kerge ja maitsev roog, mis sobib ideaalselt sooja suvepäeva lõunaks või piknikule kaasavõtmiseks.
Koostisosad:
- 100 g täisterapastat (nt. fusilli või penne)
- 100 g konserveeritud punaseid ube (kurnatud ja loputatud)
- 200 g Kreeka jogurtit
- 1 punane paprika
- 100 g marineeritud kurki
- 1 punane sibul
- 50 gr kirsstomateid
- 1 spl oliiviõli
- 1 tl sidrunimahla
- 1 tl Dijon sinepit
- 1 küüslauguküüs (purustatud)
- tilli
- sool ja pipar maitse järgi
Valmistamine:
- Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna ja loputa külma veega.
- Sega kausis Kreeka jogurt, oliiviõli, sidrunimahl, Dijon sinep ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.
- Lisa jogurtikastmesse kurnatud oad, tükeldatud paprika, kurk, punane sibul ja kirsstomatid ja till. Sega hästi läbi.
- Lisa jahtunud pasta ja sega õrnalt, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt kaetud jogurtikastmega.
- Serveeri salat külmalt ja naudi!
Kasulikud nõuanded:
- Kui soovid, võid lisada salatile ka muid köögivilju, nagu keedetud brokoli või röstitud paprika.
- Proovi lisada salatile purustatud feta juustu või päikesekuivatatud tomateid, et saada rikkalikumat maitset.
- See salat sobib suurepäraselt ettevalmistamiseks. Tee see valmis eelmisel õhtul ja lase külmkapis maitsestuda – maitsed muutuvad veelgi paremaks.
No comments:
Post a Comment