Wednesday, May 22, 2024

Seene-oa-uunikalasalat

Salat on  ideaalne nii kiireks lõunasöögiks kui ka kergeks õhtusöögiks. Kui armastate värskeid ja toitvaid salateid, siis see Kreeka jogurti seene-tuunikala pasta salat on just teile! See on täis maitset ja lihtne valmistada.


Koostisosad:

  • 100g pasta (nt. fusilli või penne)
  • 100g kukeseeni või muid meelepäraseid seeni
  • 1 purk tuunikala vees, nõrutatud
  • 100g punaseid või valgeid ube (konserveeritud)
  • 75g kirsstomateid, pooleks lõigatud
  • 100g Kreeka jogurtit
  • 1 keskmine kurk, tükeldatud
  • 1 väike punane sibul, õhukesteks viiludeks võio tükkideks lõigatud
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • Sool ja pipar maitse järgi
  • Värske till või petersell kaunistamiseks

Valmistamine:

  1. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees kuni al dente. Kurna ja loputa külma veega, et jahtuda.

  2. Kuumuta pannil oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja prae paar minutit, kuni see muutub aromaatseks. Lisa viilutatud seened ja prae, kuni need on pehmed ja kuldpruunid. Lase jahtuda.

  3. Sega kausis Kreeka jogurt, sidrunimahl, Dijoni sinep, sool ja pipar, kuni moodustub ühtlane kaste.

  4. Lisa kaussi keedetud pasta, kirsstomatid, tuunikala, oad, jahtunud seened, tükeldatud kurk ja punane sibul. Sega hoolikalt läbi, kuni kõik koostisosad on kaetud jogurtikastmega.

  5. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Serveeri kohe või lase salatil külmkapis maitsestuda umbes 30 minutit, et maitsed seguneksid. Kaunista värske tilli või peterselliga enne serveerimist.

Miks see retsept meeldib?

  • Pasta ja oad annavad salatile täidlust, tuunikala lisab valku ja tervislikke oomega-3-rasvhappeid, samas kui Kreeka jogurt ja värsked köögiviljad pakuvad palju vitamiine ja mineraale.
  • Kõik koostisosad on kergesti kättesaadavad ja ettevalmistus on kiire, muutes selle retsepti ideaalseks ka kiireteks nädalapäevadeks.
  • Seda salatit saab serveerida nii külmalt kui ka toatemperatuuril, ning see sobib hästi nii pearoaks kui ka kõrvalroaks.


No comments:

Post a Comment