Aedoad tomatikastmes lisavad mõnusat tomatist maitset ja mahlakust, samal ajal kui marineeritud kõrvits rikastab seda rooga oma peene magus-hapuka maitsega,mis tasakaalustab roa magusamaid noote. Kohvikoor muudab kogu koosluse mõnusalt kreemjaks.
Riivjuustu lisamine annab roale rikkaliku ja kuldse pealispinna
See roog on kui meeldetuletus, et lihtsatest asjadest võib sündida midagi maitsvat ning mis rõõmustab nii keelt kui meelt.
Koostisosad:
- 100 gr aedubasid tomatikastmes
- 200 gr marineeritud kõrvitsat
- 1 sibul
- 2-3 küüslauguküünt
- 50 gr kohvikoort
- 50 gr riivjuustu
- peotäis brokkolivõrseid
- õli, sool, pipar
- Valmistamine:
- 1.Kuumuta ahi 200°C
- 2.Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae kuni sibul on muutunud klaasjaks.
- 3.Lisa pannile oad tomatikastmes ja marineeritud kõrvits. Sega hästi ja kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, võid lisada ka mõned värsked ürdid.
- 4.Vala segu ahjuvormi. Vala peale koor, segades veidi, et koore ja oa-tomatikastme segu ühtlustuks.
- 5.Puista peale riivitud juustu. Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni pealmine kiht on muutunud kuldpruuniks ja mullitab.
- 6.Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Garneeri soovi korral värskete ürtidega.
Tuesday, March 5, 2024
Aedoa-kõrvitsa ahjuroog
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment