Monday, March 11, 2024

Kartuli-lillakapsa ahjuroog

 See roog on suurepärane kombinatsioon maalähedastest maitsetest ja kreemjast tekstuuri lisandusest koore ja juustu näol. See sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liha- või kalatoitude kõrvale.



Koostisosad:

  • 500g kartuleid, kooritud ja viilutatud
  • 1 keskmine lillkapsas, peeneks hakitud või ribastatud
  • 200ml koort
  • 150-200g juustu, riivitud (näiteks cheddar või muu sulav juust)
  • või
  • Sool ja pipar maitse järgi
  • Maitseürte nagu tüümian või rosmariin
  • Küüslauk, peeneks hakitud

Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
  2. Keeda kartuliviilud kergelt soolaga maitsestatud vees umbes 5-7 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Nõruta.
  3. Kuumuta suurel pannil või potis võid, lisa lillakapsaõisikud ning natuke vett ja hauta kapsast kuni see on pehmenenud, umbes 5-10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral maitseürdide või küüslauguga.
  4. Võta ahjuvorm ja määri see kergelt võiga või kasuta küpsetuspaberit.
  5. Aseta pool kartuliviiludest ahjuvormi põhja, kata need seejärel poole koguse hautatud kapsaga.
  6. Puista peale pool riivitud juustust. Korda kihte, kasutades ülejäänud kartuleid ja kapsast ning katta ülejäänud juustuga.
  7. Vala kogu peale koor ühtlaselt.
  8. Küpseta eelsoojendatud ahjus 25-30 minutit või kuni pealmine kiht on kuldpruun ja kõik on kenasti küpsenud.
  9. Lase enne serveerimist mõned minutid jahtuda. Puista peale rohelist sibulat


No comments:

Post a Comment