See roog on suurepärane kombinatsioon maalähedastest maitsetest ja kreemjast tekstuuri lisandusest koore ja juustu näol. See sobib hästi nii iseseisvaks roaks kui ka liha- või kalatoitude kõrvale.
Koostisosad:
- 500g kartuleid, kooritud ja viilutatud
- 1 keskmine lillkapsas, peeneks hakitud või ribastatud
- 200ml koort
- 150-200g juustu, riivitud (näiteks cheddar või muu sulav juust)
- või
- Sool ja pipar maitse järgi
- Maitseürte nagu tüümian või rosmariin
- Küüslauk, peeneks hakitud
Valmistamine:
- Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
- Keeda kartuliviilud kergelt soolaga maitsestatud vees umbes 5-7 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Nõruta.
- Kuumuta suurel pannil või potis võid, lisa lillakapsaõisikud ning natuke vett ja hauta kapsast kuni see on pehmenenud, umbes 5-10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral maitseürdide või küüslauguga.
- Võta ahjuvorm ja määri see kergelt võiga või kasuta küpsetuspaberit.
- Aseta pool kartuliviiludest ahjuvormi põhja, kata need seejärel poole koguse hautatud kapsaga.
- Puista peale pool riivitud juustust. Korda kihte, kasutades ülejäänud kartuleid ja kapsast ning katta ülejäänud juustuga.
- Vala kogu peale koor ühtlaselt.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 25-30 minutit või kuni pealmine kiht on kuldpruun ja kõik on kenasti küpsenud.
- Lase enne serveerimist mõned minutid jahtuda. Puista peale rohelist sibulat
No comments:
Post a Comment